Local rule bloembollen;

Bloeiende bolbloemen mogen beschouwd worden als GUR

Par 3 baan;

Open

Familiebaan;

Open

Greens;

Zomergreens

Ballenautomaat;

De muntautomaat is tot nader order buiten gebruik vanwege reparatie

Receptie;

Geopend van 09.00 - 17.00

Baanstatus;

Qualifying

Buggy;

Toegestaan

Drivingrange;

Open

Baanstatus Tees;

Geel, rood

Baanstatus 9/18 holes;

Open

Banen

Ontdek de mogelijkheden van
Golfbaan Ooghduyne
in Julianadorp aan Zee

Kom genieten van de mooie golfsport bij Golfbaan Ooghduyne in Julianadorp aan Zee. De 2 x 9 holes A-status, ontworpen door baanarchitect Gerard Jol (bekend van de Kennemer) met een stroke index van 70. Baanlengte 5545 m. De golfbaan is door de zandgrond altijd open en bespeelbaar. Met dank aan onze greenkeepers kun je genieten van prachtige, mooie, groene fairways en razendsnelle greens! Of verbeter je technieken op onze, voor iedereen toegankelijke, oefenfaciliteiten, zoals de driving range ‘on water’, oefenbunker en pitch- en putting green. Nog geen GVB? Maak kennis met de golfsport op onze familiebaan. Leuk voor het hele gezin!

Golfbaan

9/18 holes

Golfbaan Ooghduyne is een 9 holes golfbaan. Door de verschillende afslagplaatsen kun je eenvoudig ook een 18 holes ronde spelen. Omdat de afslagplaatsen op andere plekken in de baan staan speel je tweemaal dezelfde lus maar vanaf verschillende afslagplaatsen. Hierdoor hebben sommige holes een andere par dan de vorige lus en is elke ronde een andere belevenis.

Hole

1/10

Lijn de drive rechts van de fairwaybunker op. Vermijd daarmee out of bounds aan de linkerzijde van de fairway. Ontwijk de greensidebunkers met uw tweede slag.

Hole

2/11

Houdt uw drive recht, waarna een open slag naar de green, die wordt bewaakt door greensidebunkers, mogelijk is. Ook bij deze hole out of bounds aan de linkerzijde van de fairway.

 

Hole

3/12

Met name hole 12 is een lange par 3 waar de green, zeker met een stevige zuid(westen) wind lastig in een keer te halen is. De greensidebunker links kan een lastige hindernis zijn.

Hole

4/13

Vermijd met uw drive de bunker en bomen aan de rechterzijde van de fairway. Vooral hole 13 is een lange par 4. Houd ook hier rekening met mogelijke tegenwind en de out of bounds aan de linkerzijde van de fairway.

Hole

5/14

Meestal voor de wind. Ontwijk met uw drive de fairwaybunkers. Bij uw volgende slag kan de bomenrij aan de rechterzijde van de fairway in het spel komen. Links is out of bounds. De grote green is verder goed benaderbaar.

 

Hole

6/15

Een mooie dogleg met een fairwaybunker op een strategische plaats. Hier is links out of bounds. Met uw tweede slag naar de green, die twee plateaus heeft. Let op de pinpositie.

Hole

7/16

Een korte par 3. De uitdaging is om over de vijver te slaan en de bomenrij aan de rechterzijde te ontwijken. De green is omgeven door 4 bunkers.

 

Hole

8/17

Een lange par 5 met een dubbele dogleg. Richt uw drive op de rood-witte paal voor de vijver. Bij uw tweede slag moet u rekening houden met de bomenrij rechts.  Vervolgens is er een sloot dwars over de fairway die in het spel komt. De grote green is daarna goed benaderbaar.

Hole

9/18

Een mooie par 3 richting clubhuis. De green is omgeven door drie bunkers.

 

Par 3/familiebaan

Bij  golfbaan Ooghduyne hoort ook een par 3 baan: de familiebaan. Deze baan biedt een prima mogelijkheid om kennis te maken met de golfsport. Voor het spelen op de familiebaan is geen GVB vereist. De familiebaan kent alle onderdelen van een “gewone” golfbaan zoals glooiingen, zandbunkers, bosschages en een waterpartij wat deze baan uitdagend maakt.

Om de veiligheid van de spelers zoveel mogelijk te waarborgen mag op de familiebaan alleen met speciale golfballen gespeeld worden. Deze ballen worden na betaling van de entreekosten bij de receptie verstrekt. Tevens ontvang je dan een scorekaart en de benodigde golfclubs.

De entreekaarten zijn een dag geldig en verkrijgbaar aan de golfreceptie gedurende de openingstijden.

Hole

1/10

Hole

2/11

Hole

3/12

Hole

4/13

Hole

5/14

Hole

6/15

Hole

7/16

Hole

8/17

Hole

9/18

Voetgolf

Voetgolf is een leuke combinatie van golf en voetbal! Het is heerlijk om tegen een voetbal aan te trappen op een uitdagend parcours. Het wordt gespeeld op onze familiebaan op golfbaan Ooghduyne in Julianadorp aan Zee in Noord-Holland. Het lijkt heel erg op het golfen. Vanaf de afslagplaats schiet men de voetbal richting de hole.

Het is de bedoeling om de voetbal in zo min mogelijke schoten in de hole te krijgen. Dit lijkt makkelijk omdat de hole een doorsnee heeft van 60 cm maar dit blijkt in de praktijk erg tegen te vallen. Ga de uitdaging aan om ons baanrecord te verbreken. Leuk om te doen met vrienden, familie- of voetbalteam!

Hole

1

Hole

2

Hole

3

Hole

4

Hole

5

Hole

6

Hole

7

Hole

8

Hole

9

Hole

laatste hole