Golfbaan Ooghduyne

O.G.D. 2019

Verslag Old Grand Dad wedstrijd 2019

 

Onder prima omstandigheden streden op 16 mei 14 opa’s om de titel beste golfende opa van golfclub Ooghduyne 2019. De baan was in goede conditie en hoewel wat wind was het prima golfweer. De spanning was hoog, want de winnaar mag een jaar lang de wisseltrofee houden en krijgt daarnaast een blijvende herinnering.

 

Bovendien mogen twee opa’s  mee doen aan de regiowedstrijd , dit jaar op de Zaanse. Voor sommigen was de spanning zo groot dat ze alleen oog voor de bal en niet voor hun omgeving hadden. Zo kon het gebeuren dat Pieter zijn trolley even uit het oog verloor en deze zijn eigen weg koos. De trolley reed, gedreven door de wind en de helling, pardoes van de green van 4 en de tee van 7 de sloot in. Met hulp van andere opa’s werd de trolley weer boven water gehaald, maar Pieter moest gedesillusioneerd de strijd staken.

 

De andere opa’s streden verbeten verder. Op de route naar de Callantsogervaart met de wind in de rug en een droge baan rolden de ballen van enkele opa’s oneindig ver. Op de terugweg belemmerden wind, rough, water en een stram lijf vaak een goede score.

In het clubhuis werden de scores geteld en na hertellingbleek dat twee opa’s evenveel punten bij elkaar gesprokkeld hadden. Karel Selie en Piet Bolier hadden allebei 34 punten vergaard. Door de lagere handicap leek het dat onze consul Karel dit jaar zijn droom werkelijkheid zag worden, for once in a lifetime,  de beste golfende opa van Ooghduyne te zijn. Zijn vreugde was echter van korte duur.

 

Na een nachtje woelen in bed doorleefde hij zijn ronde vele malen en bij hole 15 aangekomen concludeerde hij dat zijn gewaardeerde marker en voorzitter hem teveel eer had gegeven. Resultaat meer slagen en een lagere score, waardoor Piet alsnog de beste golfende opa van Ooghduyne in 2019 werd. Karel bracht daarop zeer sportief de volgende morgen al om 08.45 uur de winnaarstrofee, met uitleg, bij mij thuis. Hij siert nu mijn nachtkastje zodat ik voor het slapen gaan en bij het wakker worden, in elk geval een jaar,  kan nagenieten. Na afloop was er een gezellige nazit met diner in Effe.

 

Samen met Frank Selderbeek en consul Karel Selie reizen wij op  8 juli af naar de regiowedstrijd op de Zaanse. De beste spelers daarvan mogen uitkomen op de landelijke finale op de Lochemse in augustus.

 

Karel bedankt voor de organisatie en het consulschap namens onze club en alle golfende opa’s van Ooghduyne.

 

Stichting Old Grand dad

De stichting Old Grand dad club Nederland heeft een dubbele doelstelling;

  • Het bevorderen van het onderling samenzijn van golfspelende opa’s.
  • Het verlenen van financiële steun voor sport en beweging door jongeren met één of meer beperkingen.

Sinds de oprichting in 1974 heeft de stichting op die manier al meer dan twee miljoen euro beschikbaar kunnen stellen.
Op de banen van elke aangesloten vereniging wordt jaarlijks een clubwedstrijd gespeeld door de donateurs van die club. De beste spelers uit die wedstrijden spelen vervolgens in juli een regionale finale. De beste golfers uit die regionale finales mogen daarna deelnemen aan de landelijke finale.

Golfbaan Ooghduyne

Ooghduyne 1

1787 PS Julianadorp

Tel: 0223-691225

 Contact

 Locatie gegevens 

 Routeplanner

 


 

 

 

 


Openingstijden Golfreceptie:

Januari 09.30-15.30 

Februari 09.30-16.00 

Maart 09.00-16.30 

April - Sept 09.00-17.00 

Oktober   09.00-16.30 

November 09.30-16.00 

December 09.30-15.30

 

Powered by: WebBuro WebBuro