Golfbaan Ooghduyne

Arendsen De Wolff

De Arendsen de Wolff Trofee.


De spelvorm is mixed greensome stableford. In 2008 hadden wij op de Haarlemmermeersche een speciale gast, Renée Hopster - Arendsen de Wolff, juist ja de dochter van. Met haar had ik een uitermate plezierig gesprek, enige weken na de wedstrijd, om wat meer te horen over de achtergronden van de Arendsen de Wolff trofee.


Vader Winnie (geboren 1919) en moeder Els (geboren 1918) zijn hun hele leven, buiten hun beroepshalve bezigheden actief geweest in de sport, uitmondend in een onvoorwaardelijke liefde voor golf vanaf ca. 1960, en het meer op de achtergrond komen van hockey voor moeder en cricket voor vader, waarin beiden overigens op landelijk niveau jaren actief zijn geweest. Die liefde voor golf ging zover dat beiden ook bestuurlijk actief werden in de golfsport, vader o.a. in de senioren commissie van de NGF, en moeder o.a. in de regelcommissie van de NGF, uiteindelijk uitmondend in het feit zij in 1974 de eerste vrouwelijke golf referee in Nederland werd. Beiden hebben nog veel meer functies gehad in en naast de golfsport, maar dit terzijde.


Dat alles eerst vanuit de thuisbasis Rotterdamse Golfclub Kralingen en vanaf begin jaren tachtig vanuit de Hattemse, waar ze beiden na hun verhuizing lid werden, en wat moeder betreft nog steeds is. In de senioren commissie van de NGF, waar vader Winnie deel van uitmaakte, ontstond het idee om een landelijke wedstrijd te ontwikkelen voor de z.g. midden handicappers, zodat ook voor die groep er een landelijke uitdaging zou ontstaan, naast de gebruikelijke focus op jeugd en lage handicappers.


Na lang praten en wikken en wegen werd uiteindelijk gekozen voor de volgende formule. Voor senioren met een handicap tussen de 12.5 en 30.0 (samen maximaal 55.0) zou jaarlijks per vereniging een mixed greensome stableford wedstrijd worden gespeeld. Jaarlijks bovendien in september een landelijke finale, op een door de NGF aan te wijzen baan. Rond de tijd dat dit besluit in NGF verband viel, overleed in 1986 helaas vader Winnie. Toen uiteindelijk eind jaren tachtig definitief tot het instellen van de wedstrijd door de NGF werd besloten, kreeg die de naam “Arendsen de Wolff Trofee”, een hommage aan zowel de heer als mevrouw Arendsen de Wolff. Die naam van de trofee is tot op de dag van vandaag zo gehandhaafd.


Vermeldenswaard is nog dat moeder Els, inmiddels 89 jaar jong, ieder jaar aanwezig is bij de finale van de trofee te samen met een NGF vertegenwoordiger, en dan hoogst persoonlijk de trofee aan de trotse winnaars uitreikt. Ze golft overigens zelf ook nog met de regelmaat van de klok op haar geliefde thuisbaan de Hattemse.

 

Henk van der Lit Haarlemmermeersche Golfclub (via CopyChain)

Golfbaan Ooghduyne

Ooghduyne 520

1787 PC Julianadorp

Tel: 06 484 057 53

 Contact

 Locatie gegevens 

 Routeplanner

 


 

 

 

 


Openingstijden Golfreceptie:

Januari 09.30-15.30 

Februari 09.30-16.00 

Maart 09.00-16.30 

April - Sept 09.00-17.00 

Oktober   09.00-16.30 

November 09.30-16.00 

December 09.30-15.30

 

Powered by: WebBuro WebBuro